Husman Hagbergs kontor i Linköping har nya ägare.
Det är trion Ronja Westh, Tobias Svärd och Marcus Piehi, som alla har en bakgrund på Fastighetsbyrån om än den sistnämnda varit på Husman Hagberg sedan 2011. Tack vare sin mamma.

Linköpingkontorets nya ägartrio. BILD: Husman Hagberg

– Efter många år som elitidrottare sadlade jag om till mäklare. Då min mamma, som också är mäklare, tog över Husman Hagbergs kontor i Linköping valde jag att flytta hem dit från Stockholm, säger Marcus Piehi.

– Målet var förstås att bli bästa mäklaren i familjen, skojar han.

Men 2017 funkade planen och han gick om sin mamma Eva i omsättning.

Ronja Westh har en kusin som är mäklare i New York och har alltid tyckt att det verkade otroligt spännande.

– Redan när jag skulle göra min prao som fjortonåring valde jag att göra den på ett mäklarkontor, nämligen Husman Hagberg i Sundsvall, säger hon.

Efter att ha mäklat sedan 2016 kände hon att det var dags för nästa kliv i utvecklingen, och när hon träffade familjen Piehi kändes det rätt direkt.

– Vi hade samma värderingar kring hur vi vill att ett mäklarkontor ska fungera och den högkvalitativa mäklartjänst vi vill erbjuda marknaden. Jag fick en bra magkänsla, helt enkelt.

Efter att Tobias Svärd sålt ett par hus via en duktig mäklare blev han själv sugen. Med en bakgrund inom service och försäljning gick han en uppdragsutbildning och blev sedan erbjuden partnerskap hos sin förra arbetsgivare.

– Men jag insåg att jag ville mer än så – jag ville vara involverad i driften på alla beslut och inte vara en passiv delägare. Då det inte var aktuellt där såg jag mig om efter någon annan.

Resultatet blev att han hittade hem på Husmans Hagbergs kontor i Linköping samtidigt som Ronja Westh.

Fredrik Kjell, vd, är nöjd med den nya ägarkonstellationen.

– Eva, som drivit kontoret sedan 2011, har gjort ett väldigt fint arbetet och är en otroligt duktig mäklare. Vi är glada att hon är kvar och mäklar ytterligare ett tag, och vi tror att Ronja, Tobias och Marcus är helt rätt för att ta nästa steg i företagets utveckling, säger han i ett uttalande.