…Bobo flyttar. Berätta mer!

– Vi mäklare träffar massor av barnfamiljer och får ta del av deras erfarenheter och eftersom barns trygghet är kopplad till hemmiljön kan en flytt röra upp en hel del känslor. Det är inte så att barn som reagerar negativt far illa, men bostadsbytet kan bli otryggt och bökigt för många familjer. Tanken att underlätta flytten för barn och ge familjer en bättre upplevelse har funnits med oss ett bra tag.

Emme Nottorp läser Bobo-boken där hon själv är med som en mäklarhäst. BILD: Mohv

Du har en biroll i boken, eller åtminstone så är det en mäklare som heter Emme med. Hur kom det sig?
– Haha, jag är ju både före detta mäklare och mamma till tre härliga ungar så jag tror att det är min breda erfarenhet av både mäkleri och familj som gjort att jag blivit lite extra involverad i detta projekt.

Fick du välja själv vilket djur du skulle vara?
– Det fick jag faktiskt! Alla våra kontor har sitt speciella djur som finns fysiskt på varje kontor. Hästen som jag valde var det första djuret som Mohv skaffade till sitt första kontor och ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Mäklarhästen Emme har visning. BILD: Mohv

Är det dina egna upplevelser som ligger till grund för berättelsen?
– Jag har liknande erfarenheter, och situationerna märkte vi snabbt att alla i arbetsgruppen mer eller mindre kunde känna igen sig i. Vilket gjorde att vi gick in i projektet med jättestor energi och många ideér.

Vilka har mer varit inblandade – har ni talat med barnpsykologer, barnen själva, eller dylikt?
– I förarbetet tog vi del av mängder av studier och artiklar från barnpsykologer och har intervjuat både medarbetare och kunder för att förstå vilka reaktioner och frågor som väcks hos barnen när föräldrarna berättar om en flytt. Men vi ville inte att boken skulle bli för tyngd av pedagogiska krav och vuxen expertis.

– Tanken var att skapa en kul bok med barnets perspektiv på tillvaron. Så vår främsta expertpanel har varit barn på avdelningen Utmaningen på Örlogsvägens förskola i Göteborg. I arbetet med själva boken har vi tagit hjälp av kreatörskollektivet Hey, It’s Enrico Pallazzo.

När kommer boken ut och var kan man få tag i den?
– Vi lanserade boken på internationella barnboksdagen andra april och boken finns nu på alla våra kontor runt om i Sverige. Alla är välkomna att komma förbi och hämta sitt exemplar. Vi har även med oss boken på våra visningar och när vi träffar våra kunder.

BILD: Mohv

FAKTA
Bobo flyttar av Fredrik Ganslandt och Rickard Höök.
En 36-sidig barnbok producerad av mäklarföretaget Mohv i samarbete med medieföretaget Hey, It’s Enrico Palazzo. Den riktar sig mot barn i åldrarna 2-8 och finns på alla Mohvs kontor samt går att skicka efter på info@mohv.se.