I går lanserade Svensk Fastighetsförmedling Flyttklar, en samlad digital tjänst för allt som har med flytten i samband med köp att göra. Där erbjuds både städ- och flyttjänster och smidiga byten av saker som el, bredband och försäkringar.

BILD: Svensk Fastighetsförmedling

Flyttklar är en tjänst som samlar allt kunden kan behöva hjälp med i samband med ett bostadsbyte. Där ska man få förmånliga erbjudanden kring själva flytten, men också bland annat städ, el, försäkring och bredband.

Tjänsterna är förpackade på en övergripande sida och är initialt en nationell service för kunder hos Svensk Fastighetsförmedling, Ordna Bolån och House ID. De senare var också de som skapade den tillsammans med Qleano.

– Det är ett naturligt steg i vårt uppdrag att bygga ett ekosystem av tjänster för ett hållbart boendeliv, och ett fantastiskt tillägg för kunden som ofta upplever just flytten som tidskrävande med en massa måsten, säger Jennie Skogsborn-Missuna, CXO på Svensk Fastighetsförmedling, i ett uttalande.

Erbjudandet kommer att presenteras genom de tre bolagens egna kanaler som en del av respektive bolags kundresa, både i direktkontakt med potentiella kunder och digitalt. Det ska vara lätt att ta del av och vara anpassningsbart utefter behov.

– Vårt långsiktiga mål är att skapa ett hållbart boendeliv, oavsett om det handlar om att hitta eller sälja hem, få till en fungerande bostadsekonomi eller underlätta hanteringen av ett existerande hem. Det är därför en självklarhet att vi även skapar den bästa tänkbara möjligheten för själva flytten, säger Jennie Skogsborn-Missuna.