Boneo – tidigare känt som Bomero – de sju mäklarföretagens Hemnetutmanare vilka Mäklarvärlden tidigare har skrivit om här och här, har nu lanserats.

I pressmeddelandet skriver de att ”med ökad kostnadseffektivitet och användarvänlighet ska Boneo utmana den monopolartade situationen på marknaden för digital bostadsannonsering”, och inför lanseringen har sajten fyllts på med tusentals bostäder.

– Med ett brett utbud av bostäder, en kostnadseffektiv tjänst och inspirerande innehåll lever Boneo upp till förväntningarna på en modern och innovativ bostadssajt. Målsättningen är att underlätta processen för alla som planerar att flytta, säger Marcus Svanberg, styrelseordförande i Boneo, i uttalandet.

De bakomliggande mäklarfirmorna är Länsfast, Bjurfors, Skandiamäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen och de menar nu att Boneo blir en mer kundnära marknadsplats.

– Vi tror på sund konkurrens och att utvecklingen av nya annonseringstjänster på sikt kommer att öka användarupplevelsen för kunderna. Ett starkt skäl till namnbytet är att Boneo – ”Bo nytt” – signalerar just det vi vill åstadkomma: En ny typ av bostadsmarknad, säger styrelseledamoten Erik Wikander.