Mäklare går samman och utmanar Hemnet

Ett antal av Sveriges största mäklarbyråer går nu samman för att starta en egen sajt för bostadsannonsering.

Bomero, som den heter, beräknas lanseras i augusti i år och kommer att innehålla både bostäder till salu, kommande försäljningar, utlandsboenden och kommersiella fastigheter.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är en av parterna och deras vd Marcus Svanberg är styrelseordförande för Bomero. Han säger i ett uttalande, utan att nämna några namn, att det de senaste åren har skapats en monopolliknande situation på marknaden för annonsering där en alltför dominerande aktör kunnat styra och höja priserna.

– Det har ytterst drabbat kunderna, vilket är ett av skälen till lanseringen av Bomero. Vi har för avsikt att lansera en tjänst som utmanar på såväl funktion och innehåll som pris.

Han menar att både säljare som spekulanter och mäklare kommer att få tillgång till en mer kundnära marknadsplats.

– Vi tror på sund konkurrens och att utvecklingen av nya annonseringstjänster kan underlätta för den som ska sälja eller köpa bostad. Bomero är en långsiktig satsning, säger Marcus Svanberg.

Tanken är att Bomero på sikt, likt sin huvudkonkurrent Hemnet, ska innehålla både statistik, inspiration och ”utvecklade koncept” kring nyproduktion och kommersiella fastigheter.

Övriga parter är Bjurfors, Skandiamäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen. Tillsammans står de sju aktörerna enligt Dagens Industri för en tredjedel av marknaden.

Sajten kommer att hittas här.