En ny franchisetagarduo bestående av Ludwig Johansson och Kim Gjukaj öppnar nu Bjurfors första kontor i Kalmar. De är tidigare kollegor – hos en konkurrent – som enligt Kim Gjukaj haft en ”hälsosam intern konkurrens”.

Den nya Kalmarduon. BILD: Bjurfors

– Med glimten i ögat har vi tävlat mot varandra i allt från sålda bostäder till bäst kundbetyg. Nu ser vi fram emot att tävla tillsammans i samma lag, säger han i en kommentar.

Han har haft fokus på villor medan Ludwig Johansson fokuserat på bostadsrätter, och när möjligheten att bli franchisetagare hos Bjurfors knackade på tog de chansen.

– Även om vi utforskade andra möjligheter var det självklart att vi skulle bli Bjurforsare. Vi upplevde dialogen med dem som väldigt professionell och seriös, säger Ludwig Johansson.

De säger att det självklart blir en utmaning att etablera ett helt nytt namn på en marknad som länge dominerats av andra, men menar att de kompletterar varandra på ett ypperligt sätt.

– Jag är nog den ivrigare av oss. Jag gasar och är impulsiv, vill få saker att hända snabbt. Kim däremot, han är eftertänksam och analyserande, säger Ludwig Johansson och Kim Gjukaj håller med.

– Vi kommer väldigt bra överens och började tidigt under bekantskapen prata om att göra något ihop. Vi har stor respekt för varandra och för oss båda två är det viktigt att känna att vi kan lita på dem vi arbetar med, vilket vi verkligen gör. Vi vill samma sak, säger han.

Christina Henriksson är regionchef för Bjurfors Stockholm, Norr och Sydväst och säger att de är otroligt glada att få plantera företagets flagga i Kalmar.

– Vi är noggranna i vårt val av franchisetagare och representanter och när vi träffade Kim och Ludwig kändes allt helt rätt.