johangHusmanHagbergs värdeord är Äkta Passionerade Vinnare. Det är ord som genomsyrar hela företaget – från studentarbetet ute på högskolorna till företagets ledning och styrelse. Både medarbetare och franchisetagare är äkta, passionerade vinnare, men det finns alltid någon som sticker ut lite extra. För att premiera medarbetare som verkligen lever efter värdeorden, så instiftades ett nytt pris i år: Årets Äkta Passionerade Vinnare.

MOTIVERINGEN TILL ÅRETS ÄKTA PASSIONERADE VINNARE:
”Den här personen lever mäklaryrket och är en av de som har högst omsättning i kedjan. I topp när det gäller mäklarbetyg och har nästan dubbelt så många enkätsvar än nummer två på listan. Han har en förmåga utöver det vanliga att pusha och få med sig övriga på kontoret. Dessutom har han ytterligare ett jobb, mest bara för att det är roligt”.

Grattis Johan H Andersson, du blev Årets Äkta Passionerade Vinnare hos HusmanHagberg 2015, hur känns det?
– Det känns så klart väldigt bra. Man blev ju lite smått chockad när man fick höra sitt namn uppläst efter motiveringen. Dels så visste vi inte om detta pris då det är nytt för i år och som kommer vara återkommande inom kedjan, och dels för att man valde just mig av våra ca 350 otroligt duktiga medarbetare ute i landet. Vi är ju ett växande företag som nu också är nominerat till Sveriges Bästa Företag 2015, vilket känns riktigt härligt.

Vad innebär det att vara Årets Äkta Passionerade Vinnare i HusmanHagberg?
– Det är ett väldigt hedrande pris. Det bästa man kan få inom branschen tycker jag då det inte bara går på högsta omsättning utan också går mycket på hur nöjda kunder man har. Utan nöjda kunder kommer man inte kunna hålla på så länge på sin marknad. Det gäller att ta hand om varje köpare, säljare eller spekulant på varje enstaka visning man har som mäklare.

Hur satsar du för att fortsätta vara ditt bästa?
– Jag kommer satsa ännu hårdare för att ta vara på mina gamla kunder och för att ytterligare få en mera personlig kontakt. Att bli omtyckt som mäklare är inte att köpa in sig hos sina kunder, utan det är att skapa ett starkt förtroende. Detta förtroende får man framförallt när man når ända in i kundens hjärta, och det gör man genom personlighet och tillit. Inom HusmanHagberg är vi alla som en enda stor familj och det vill vi visa utåt sätt också.

Om Johan H Andersson
Utbildning: 3-årig kandidatutbildning på Högskolan Väst i Trollhättan.
År i branschen: Praktik under 2011 på HusmanHagberg i Solna och Sollentuna, därefter jobbat som fastighetsmäklare på HusmanHagberg Sollentuna sedan 2012.

Jag blev mäklare för att:
Jag och min fästmö Sofie pratade en del i början av 2008 vad jag ville jobba inom under resten av mitt liv. Då pratade vi om att ha ett fritt jobb, träffa folk, lön efter prestation, och jobba med försäljning med mera. Då sa Sofie att det låter som något som en mäklare kanske gör. Därefter började jag kolla lite närmare på vad en mäklare är, samt vilka utbildningar som fanns. Inför hösten 2009 sökte jag för första gången till utbildningen och kom in. Då lämnade jag min kära hemstad Karlskrona och gick ut på nya äventyr.

Tips till aspirerande mäklare:
Var dig själv och tänk långsiktiga relationer! Som mäklare ska man inte tänka kortsiktigt. Man kan tjäna bra med pengar en period, sedan orkar man inte hålla på i samma tempo och det varar då inte så länge. Ta dig också tid med varje enstaka spekulant. Denna person kanske är din nästa säljare. Om man vill veta mera hur man kommer till att bli en Äkta Passionerad Vinnare, följ mig gärna på Facebook. ”Fastighetsmäklare Johan H Andersson”.

Motto:
Att vara den mera personliga mäklaren på marknaden som är en Äkta Passionerad Vinnare.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.