HusmanHagberg har de senaste månaderna, trots en tuff marknad, varit den snabbast växande mäklarkedjan på flera orter. I Karlskrona har kedjan det senaste året vuxit avsevärt mer än konkurrenterna, enligt statistik från Hemnet. Vi har pratat med franchisetagaren Johan Styrsvik, som i januari 2022 klev in som franchisetagare på kontoret, efter att ha varit Sollentunas bästsäljande mäklare under flera år.

Vad är framgångsreceptet till att kontoret växer i raketfart?

– Jag klev in som franchisetagare i Karlskrona vid årsskiftet och sedan dess har vi fokuserat på att satsa fullt ut, bland annat på marknadsföring. Vi syns väldigt mycket i hela Karlskrona, så medan konkurrenterna skalar ner sina satsningar, skruvar vi upp dem.

– Vi jobbar också mycket med teamet, eftersom vi värdesätter våra medarbetare och att de må bra. Det är viktigt att ha kul ihop och finnas där för varandra. Det gynnar även affärerna.

Hur lyckas ni sälja så bra?

– Vi jobbar hårt och vågar satsa. Av de bostäder vi lagt upp på Hemnet, har i princip alla gått till försäljning, och inte en enda har gått till en konkurrent. Det är roligt!

– Jag har varit mäklare i 10 år och varit med om ett par nedgångar på marknaden. Därför försöker jag leda kontoret på ett proaktivt sätt, där vi fortfarande vågar satsa och kan erbjuda kunden den bästa mäklartjänsten.

Var får du all energi ifrån?

– Jag är väldigt driven som person, och sen brinner jag starkt för mäklaryrket. Därför har jag nu också startat upp ytterligare ett kontor, i Ronneby.

Du gick från att vara Sollentunas bästsäljande mäklare, till att nu driva eget i Karlskrona. Hur var det?

– Allt gick väldigt smidigt till. Jag och den tidigare franchisetagaren Peter har haft ett bra samarbete och byggt vidare på den grund som funnits. Och Peter är nu kvar hos oss som mäklare.

– Jag flyttade främst för att vara närmare familjen, eftersom jag kommer från Karlskrona, men även för att utvecklas inom mäklarbranschen och driva eget. Den möjligheten hade jag på HusmanHagberg.

Var det en självklarhet att vara kvar inom just HusmanHagberg?

– Absolut! Visst fanns det tankar på att starta något helt eget, men HusmanHagberg är ett bra varumärke och dessutom får man bra stöttning från huvudkontoret och hela kedjan.

– HusmanHagberg är en kedja i framkant och har alltid varit det, vilket jag gillar. Vi tog bland annat fram arbetssättet Kommande® och har varit först ut på många olika marknadsplatser.

Vilka är de 3 bästa sakerna med HusmanHagberg?

  1. Nytänkande kedja som växer och vill framåt. Vi lever verkligen efter våra värdeord: äkta, passionerade vinnare.
  2. Omtyckt av kunder. Det är ett bra varumärke som kunderna gillar, vilket självklart gynnar affärerna.
  3. Den familjära känslan. Trots att vi är en stor kedja, har vi en otrolig sammanhållning.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88