För första gången har Husman Hagberg hållit ett ”business camp” för sina franchisetagare.
Det handlade, enligt vd Fredrik Kjell, om att tillföra energi och skapa de bästa förutsättningarna för att planlägga 2022 tillsammans.

Husman Hagbergs försäljningschef Jim Palmquist tillsammans med föreläsaren och före detta mångkamparen Carolina Klüft. BILD: Husman Hagberg

– Vi har haft en historik av att slå nya rekord år efter år och vill fortsätta den framgången. Självklart finns det också ett stort behov av att ses och umgås efter det senaste årets situation, säger han.

Lägret ägde rum i två omgångar här i oktober, onsdag till fredag med 40 personer vardera, på Bergshotellet i Järvsö. Där fick deltagarna bland annat jobba med ledarskap, feedbackövningar och teamövningar för att tillämpa ledarskapskunnande. Morgnarna startade med cirkelfys respektive yoga, och på torsdagseftermiddagen blev det tävling mellan olika grupper.

– Det handlar om att lösa utmaningar tillsammans. Tävlingsupplägget är skapat av Patrik Klüft på Järvsöguiderna. Carolina Klüft deltog senare på kvällen, säger Fredrik Kjell.

Inplanerat var också middagar på Järvsö Gårdsbageri och Eftertanke samt champagneprovning i världens nordligaste Taittingerbar.

Team Höftkula med Josefine Schöön tvåa från vänster. BILD: Husman Hagberg

En av deltagarna var Josefine Schöön från kontoret på Södermalm i Stockholm som tyckte att lägret var otroligt givande.

– Jag tycker framför allt att feedbackövningen i form av ”heta stolen” gav en rejäl tankeställare på att vi alla kana bli bättre på att uttrycka positiv feedback till varandra och våra kollegor. Vi gör väldigt mycket bra och det är inte svårare att säga det rakt ut istället för att bara tänka tanken.

Hon menar att det gav energi bara att få träffa andra kontor efter pandemiåret.

– Något jag också kommer att ta med mig är den helt galna utomhusaktiviteten under torsdagseftermiddagen där jag verkligen fick känna på hur det är att samarbeta tillsammans med likasinnade. Vi sprang upp och ner för skidbackarna och klättrade i bergen i becksvart mörker och cyklade mountainbike, bland annat. Utmanande men också riktigt kul, säger Josefine Schöön.

Elin Bergman från kontoret i Bohuslän var också nöjd och tyckte att det var fantastiska dagar.

Elin Bergman på väg upp för berget. BILD: Husman Hagberg

– Upplägget på utbildningen med erfarenhetsutbyte och utmaningar tillsammans i grupper under en tuff äventyrsbana, träning och god mat med champagneprovning var riktigt bra. Jag tar också med mig nya erfarenheter kring personlighetsanalyserna, säger hon.

– Dagarna i Järvsö får definitivt 10/10.

Några av programpunkterna:

  • Föreläsning kring ledarskap och teamutveckling
  • Föreläsning av Carolina Klüft
  • Grupparbeten kring distriktens visioner
  • Skapa och genomför en affärsplan
  • Teamövning under ledning av Patrik Klüft
  • Sammanfattning