BILD: Hemnet

Bostadssajten Hemnet går nu ut och meddelar att de ställt om sin produktutveckling för att möjliggöra visningar utan fysiska besökare. Den nya tjänsten Hemnet Live ska ge mäklare chansen att visa sina bostäder online.

– Den allvarliga situationen med spridningen av corona/covid-19 gör att vi som företag behöver tänka nytt. Vi har alla ett ansvar att hitta lösningar som bidrar till att sakta ned smittspridningen. Nu ger vi alla mäklare tillgång till ett verktyg som gör att de kan streama sina bostadsvisningar i realtid online, samtidigt som de genom Hemnet når ut till en stor grupp spekulanter som tryggt kan följa visningen från sina hem, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet, i en kommentar till lanseringen.

Tanken är att mäklaren gör visningen via sin egen mobiltelefon, vilken då visas live i bostadsannonsen på sajten. Frågor från tittarna ställs direkt i en chattfunktion.

– Vi investerar för att bostadsmarknaden ska kunna fungera så väl som möjligt i denna mycket speciella tid. Våra undersökningar visar att över hälften av Hemnets besökare kan tänka sig att följa en streamad visning online, förutsatt att kvaliteten är tillräckligt hög. Under rådande omständigheter kommer efterfrågan på den här tjänsten sannolikt bara fortsätta att öka, säger Cecilia Beck-Friis.

Hemnet Live, som levereras via Bambuser, kommer under den initiala testperioden vara gratis för alla användare och ska finnas till hands kommande visningshelg.