I veckan som gick presenterade Karriärföretagen årets, ja, främsta karriärföretag.

Utmärkelsen delas ut årligen till de 100 främsta arbetsgivarna i Sverige, och i år är fyra av dem mäklarfirmor.

Målet med utmärkelsen Årets Karriärföretag, som har funnits sedan 2011, är att vägleda studenter eller nya på arbetsmarknaden till de företag med bäst karriärmöjligheter.

– Att lyfta fram och berätta om sin attraktivitet som arbetsgivare på innovativa, relevanta och intressanta sätt är idag ofta avgörande för att lyckas med sin kompetensförsörjning. Konkurrensen om unga talanger är större än någonsin och det är därför, med stor entusiasm, vi kan se att kvaliteten på arbetsgivarnas Employer Branding arbete har intensifierats, säger Patrik Wigton, styrelseordförande Karriärföretagen, i ett uttalande.

Av femton i kategorin finans/ekonomi/juridik hittas alltså fyra mäklarföretag: Fastighetsbyrån, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Skandiamäklarna och Svensk Fastighetsförmedling.

– Vi har stort fokus på att utveckla våra medarbetare och attrahera nya talanger och utmärkelser är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Linda Nyström, HR-chef på Fastighetsbyrån.

Det finns ett antal grundkriterier för att kunna bli ett Karriärföretag, bland annat minst 250 anställda alternativt 250 miljoner kronor i omsättning och att det finns en personalchef. Därefter tar en panel vid och granskar företagen och till sist fälls avgörandet av en jury.

Läs mer här.