Grattis Johan Tjernström, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga och Kristinehamn, du blev utsedd till ”Årets Ledare” bland 198 ledare från hela landet när Svensk Fast hade sin årliga prisutdelning.

Hur började din resa i mäklarbranschen?
Mina funderingar kring själva yrket startade 2006 när jag träffade en av mina närmaste vänner vars far var mäklare. Jag tyckte yrket verkade mycket intressant och började läsa på kring fastighetsmäkleri. Jag fastnade direkt då jag insåg att det kombinerade de saker jag brann för, försäljning och människor. Jag började som mäklare 2011 efter att ha utbildat mig vid Högskolan i Gävle. Under hela min karriär så har jag varit verksam i Karlskoga och Kristinehamn under Svensk Fastighetsförmedling. Min ambition var från dag 1 att den dag förra ägaren skulle sluta köpa bolaget och själva driva butikerna. Jag klev in i ägandet 2016 och från 2021 har jag drivit bolaget själv. Där började min resa på riktigt och det har tagit ett tag att sätta rutiner och att komma in i min nya roll.

Vad är viktigt för dig i ditt ledarskap?
Att se människorna i min omgivning. Jag har under mina år som ledare försökt att hitta formen för vad som faktiskt är min uppgift. Ett tag var jag vilsen och funderade skarpt över min roll på företaget. Det landade i insikten att min roll är att göra varje individ som arbetar hos mig till den bästa versionen av sig själv. Det bygger på att jag ska utveckla varje individ inom tre saker. Nummer ett är prestation, jag ska få varje person att prestera sitt max efter sin kapacitet, varje dag, varje vecka och varje år. Nummer två på listan är laget, att få alla individer att dra mot samma mål och förstå vikten av att skapa ett vinnande lag istället för en vinnande individ. Nummer tre, som lika gärna skulle kunna vara nr ett, är balans och tid för återhämtning för dig själv. Pratar man om ett hållbart mäklandeliv måste man som ledare kontinuerligt stämma av att de anställda mår bra, får tid att göra saker de älskar och även får tid för familj och vänner.

Tre snabba tips från Årets Ledare:

  • Förstå att du jobbar för dina anställda, inte tvärtom.
  • Skapa ett vinnande lag.
  • Driv utveckling.

Vad är viktigt för att trivas i din bobutik?
Du kommer att trivas i vår bobutik om du tycker om att vara en del av ett vinnande lag, om du vill utvecklas och samtidigt ha förståelse för att du aldrig kan bli fullärd. Sen det viktigast av allt, det ska vara roligt att gå till jobbet!