Cecilia Nilsson. BILD: Mäklarsamfundet

Mäklarsamfundet har rekryterat Cecilia Nilsson som bostadspolitisk analytiker. Hon kommer närmast från rollen som politisk sekreterare för Centerpartiet i Sundbyberg, där hon har arbetat bland annat med bostadsfrågor och stadsutveckling.

Hon har också en masters i Europastudier och en kandidatexamen i mänskliga rättigheter, vilket kommer att stärka Mäklarsamfundets samhällspolitiska arbete med hållbarhetsfrågor.

– Det känns jätteroligt att ansluta till Mäklarsamfundet och få bidra till arbetet för en välfungerande bostadsmarknad där fler får möjlighet att förverkliga sin bostadsdröm, säger Cecilia Nilsson själv i ett uttalande.

Hon kommer att skriva rapporter och analyser och arbeta för att sprida kunskap om bostadsfrågor, och även utveckla idéer för en mer välfungerande bostadsmarknad.

– Cecilias erfarenhet av bostadspolitik och kommunikation på kommunal nivå kommer att skapa medlemsnytta genom att Mäklarsamfundets opinionsarbete blir ännu mer effektivt och synligt, säger Joakim Luisensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet.