Allt fler bostäder annonseras som kommande, något som började under pandemin. Sedan slutet av 2022 har trenden blivit ett faktum och fler bostäder läggs ut som kommande än till salu.
Det visar statistik från Boneo.

BILD: Boneo

Kommande försäljning har varit i majoritet fyra av fem månader nu hos bostadsportalen Boneo.

– Intresset för att annonsera sin bostad som På G ökade stadigt under senare delen av 2022 och fortsatte 2023 i takt med att bostadsmarknaden blev mer osäker, och vad vi kan se i statistiken är att trenden är här för att stanna, säger Fredrik Engdahl, vd på Boneo, i en kommentar till statistiken.

– Det kommer fortsatt att vara ett högst aktuellt verktyg under hela 2023 och framåt för majoriteten av dem som ska sälja sin bostad.

Boneo menar att den stora fördelen är att en kommande-annons är ett effektivt sätt att ta tempen på intresset innan det blir aktuellt med en annons med utgångspris.

– Vi ser att flera av våra anslutna mäklarbolag på Boneo justerat sina egna sälj- och annonseringsprocesser för att möta den nya verkligheten. Därmed kommer det framåt att vara viktigt för köpare att titta både på bostäder till salu och kommande försäljningar för att inte riskera att missa relevanta bostäder, säger Fredrik Engdahl.