kollSvensk Fastighetsförmedling lanserar podcasten ”Koll på läget” som lär mäklarnas kunder allt de behöver veta om bostadsaffären. Oavsett om man ska köpa eller sälja en bostad finns det mycket att hålla reda på. Och ibland går det väldigt snabbt. ”Koll på läget” är en snabbguide i podcastformat. Här får man veta hur mycket man ska snoka på visningen, vilka budgivningsstrategier som är vanligast och hur man undviker medlemskap i en bostadsrättsförening som kantas av konflikter.

Över 1,5 miljoner svenskar lyssnar någon gång på podcasts. Efter att länge ha präglats av planlöst snackande är trenden nu att lyssnarna vill lära sig något. Det gör de i ”Koll på läget”, en podcast som lär kunderna allt de behöver veta om bostadsaffären.

– Förr snackade vi om vädret, idag är det bostäder som gäller. Men vet vi vad vi pratar om? Hur många kan förklara begrepp som undersökningsplikt, oäkta bostadsrättsförening eller servitut? Vi har sett att det finns ett stort behov av kunskap, kunskap som våra mäklare har och den vill vi dela med oss av till våra kunder, säger Johanna Gavefalk, Marknad och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.