Jenny Persson, chefredaktör. BILD: Janis Lukas

Känner du hur det ljusnar på bostadsmarknaden? Fler bostäder ligger ute till försäljning, fler annonsbesökare uppger att de tittar för att köpa och Riksbankens besked om sänkt ränta verkar ha gett många som väntat ro att gå vidare med både sälj- och köptankar.

De som varit verksamma i branschen länge vet att det går upp och det går ner, det hör till. En bra ledstjärna att ha med sig hela vägen.

Några som har den längre horisonten är Värhulta Gårdsmäklare som i år firar 100 år som familjeföretag. De senaste 37 åren drivs det av Per-Anders Andersson, vilket blir tredje generationen, och nu ser de också fram mot ljummare vindar och nya trender.

Precis som marknaden varierar förändras även trender i vad vi söker i ett boende eller var vi vill bo. Ut på landet, in till stan, nära en knutpunkt för enkelheten eller långt ifrån en knutpunkt – för tryggheten.

Nya tidningens tema handlar om sälj och där har vi kikat närmare på hur det är att vara verksam som mäklare beroende på om det är i en storstad eller på landsbygden – är det så stor skillnad? Läs vad några branschkollegor säger.

I terminens sista nummer har du även möjlighet att vinna en bok för grönare fingrar, läsa rapport från Penningtvättsdagarna, lära dig mer om regler för drönarfoto – som precis som penningtvättsbrott har fängelse i straffskalan – och läsa om en ny mäklarutbildning som startar redan nu i juni.

Jag hoppas att du känner att vi går mot ljusare tiden igen, även på bostadsmarknaden. Vi från redaktionen önskar en trevlig sommar och tills nästa nummer kommer i september ses vi i de digitala kanalerna. Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.