För ett år sedan tog Maria Danielsson över som vd på Widerlöv.
Vad har hänt sedan dess?

Maria Danielsson. BILD: Widerlöv

Hej Maria! Ett år på vd-posten. Hur känns det?

– Tack, det känns jättebra. Ja, det har redan gått ett år. Tiden går fort när man har roligt. Marknaden har varit tuff.

Hur har det gått?

– Att leda i medvind kan i princip vem som helst göra men för att leda i motvind krävs en bra ledare. Så jag har verkligen fått använda alla mina goda ledaregenskaper fullt ut, vilket har varit roligt, utmanande och utvecklande.

Vad har varit svårast?

– Oron och ovissheten över bostadsmarknaden. Även oron för världsläget och för ekonomin har överskuggat oss och samhället, men vi har hanterat det bra tillsammans.

Vad har varit roligast?

– Att få uppleva hur teamets kraft har fått oss tillsammans att hjälpas åt, peppa och bolla saker och ting på företaget. Precis som du som ledare prövas i svåra tider prövas teamet och jag är väldigt stolt över mig själv och teamets handlingskraftighet och positiva tänkande.

Hur går affärerna för Widerlöv?

– Vi är en stor och trygg aktör vilket gör att extra många kunder väljer oss i orostider. Vi har klarat oss bra affärsmässigt men självklart har läget påverkat även oss.

Har du genomfört några förändringar?

– Att vara nära mina medarbetare och bjuda in till dialog har varit viktigt för mig, så vi har kontinuerliga rundabordssamtal i mindre grupper. Vi pratar om högt och lågt i syfte att lyfta bra saker som vi ska göra ännu mer, och saker som vi kan bli ännu bättre på. Vi har även utvecklat vår leadsgenerering, vilket kommer att gynna oss nu när marknaden kommer i gång igen, och släppte vår nya grafiska profil i början av förra året vilket var väldigt roligt och lärorikt.

Har du några idéer på gång?

– Inget jag kan berätta om ännu, men vi jobbar hela tiden på att Widerlöv ska vara i framkant. Vi fokuserar på digitalisering och nya sätt att driva mäkleri på. Allt för att ständigt förbättra kund- och medarbetarupplevelsen.

Hur hamnade i mäklarbranschen från början?

– Jag jobbade på en storbank och trivdes väldigt bra. En dag ringde koncernchefen Tomas Widerlöv och erbjöd mig jobb, och på den vägen är det.

Vad gör du om ett år?

– Jag jobbar kvar på Widerlöv, Sveriges bästa mäklarfirma, och har fortsättningsvis en av branschens högsta kund- och medarbetarnöjdhet.

Maria Danielsson

YRKE: Vd på Widerlöv

FÖDD: I Uppsala för snart 50 år sedan.

BOR: Uppsala.

DRÖMBOENDE: Vid vatten, så jag kan utebada varje dag.

FAMILJ: Gift med Jonas, två söner.

MOTTO: Jag har kanske inte något typiskt motto men jag lever efter att alltid se positivt på saker och ting, samt att alltid tro gott om människor.

FRITID: Resa, både inom och utanför Sverige. Umgås med familj och vänner. Vara i naturen samt träna tre gånger i veckan för att hålla min reumatism i schack.