Lanseringen av de nya kontoren. BILD: Properties & Partner

Properties & Partner hade tidigare nio kontor, men har nu mer än dubblat detta till 20. Det är mäklare från Era som bytt flagg på elva av sina kontor, i Stockholm, Täby, Enskede/Farsta, Nacka, Uppsala/Knivsta, Gävle, Örnsköldsvik, Borlänge, Borensberg, Vadstena och Ängelholm.

– Vi hade förhandlat med Properties & Partner länge och kände att varumärket passade perfekt för oss. Vi gillade Eras koncept med att man inte är begränsad med att sälja i bara ett område, och de fungerar på samma sätt men ett mycket mer varumärke och en profilering som ligger rätt i tiden, säger Patrik Bergholm som är en av mäklarna som bytt kostym.

Han driver kontoret på Södermalm tillsammans med sin kollega Göran Pagrot. De hade bestämt redan under hösten att lämna Era och inledde samtal med Properties & Partner.

– Jag tror att Alexander och Danne som startade det kände att de kunde få med sig fler kontor och kontaktade då de andra. Men de har löpande kontakt med andra varumärken också så det är inte bara Era de riktat in sig på, även om vi nu blev väldigt många som kom därifrån, säger Patrik Bergholm.