… som lämnade ett toppjobb i reklambyråvärlden för att bli fastighetsmäklare på Lidingö.

”Jag kände ett starkt kall att följa mitt hjärta”

Gabriella Svärdh. BILD: Anna Ski Mäkleri

Hur kom sig att du gjorde detta karriärsbyte?

– Efter att arbetat med matchmaking och även med rekrytering i många år samt med digital marknadsföring och försäljning kände jag ett starkt kall att följa mitt hjärta och engagera mig i något som verkligen berörde mig. Som tredje generationens öbo och min djupa förståelse för Lidingö och passion för fastigheter ledde mig till beslutet att byta karriärbana och bli fastighetsmäklare.

I början av 1990-talet var du med och startade datingtjänsten Match.com. Vad för erfarenheter tar du med dig därifrån till mäklarjobbet och vad för andra jobberfarenheter tror du att du kommer att få nytta av när du ska mäkla?

– Att vara med och starta Match.com gav mig ovärderlig erfarenhet inom relationsskapande och affärsförhandlingar. Den förmågan att förstå och möta människors behov kommer definitivt vara till nytta som fastighetsmäklare. Dessutom har min tid som rekryterare gett mig insikter om att guida och skapa värdefulla relationer.

Hur var det att plugga till mäklare och var pluggade du någonstans?

– Att studera till mäklare i vuxen ålder var en utmaning, framför allt med stor familj hemma men också en enormt berikande upplevelse. Jag pluggade till mäklare på Företagsekonomiska institutet, FEI, och utbildade mig inom internationell marknadsföring i Stockholm, och i New York och har läst mycket ledarskap och kommunikations så kombinationen av dessa utbildningar kommer väl till pass i mitt mäklarjobb framöver, hoppas jag på.

Du jobbar på Anna Ski Mäkleri på Lidingö. Har du fått din registrering och vad har byrån för kunder och inriktning?

– Ja, jag har nu min registrering som Fastighetsmäklare. Anna Ski Mäkleri har en bred kundbas och fokuserar på att erbjuda kompetens och kunskap om marknaden på Lidingö. Men framför allt är det den byrån som kan livet mellan husen här vilket passar mig väldigt bra.

Du kommer ursprungligen från Lidingö. Berätta lite hur det var att växa upp där och lite mer om vem du är när du inte är på mäklarjobbet.

– Att växa upp på Lidingö gav mig en stark anknytning till ön och allt som går att göra här. Som liten var vi väldigt aktiva i vår familj, bland annat tävlade jag i slalomklubben och valde senare att utbilda mig till skidlärare och har jobbat många timmar i Ekholmsnäsbacken. Jag har även varit väldigt aktiv i barnens fritidsaktiviteter och även suttit med i styrelsen för Aktiv ungdom här på Lidingö.

Hur känns det att starta som mäklare när hela bostadsmarknaden just nu är så tuff?

– Trots de utmanande marknadsförhållandena känner jag mig entusiastisk och redo att använda min erfarenhet för att hjälpa människor med sina bostadsaffärer. Varje situation kräver realistiska beslut och jag är redo för den utmaningen. Det är nu de riktigt duktiga mäklarna skiljer sig från mängden.

Vad tror du annars kommer att bli roligast respektive ”tråkigast” med mäklarjobbet?

– Det roligaste kommer säkert vara möjligheten att skapa meningsfulla relationer och vara delaktig i livets stora affär för mina kunder. Utmaningen kan vara att navigera i de ibland tuffa marknadsförhållandena och jag tycker inte om att lämna en affärsrelation med missnöjda kunder.

Vad gör du om tre år?

– Om tre år planerar jag att fördjupa min roll som fastighetsmäklare samtidigt som jag intensifierar mitt engagemang för ungdomar på Lidingö genom att fokusera på ledarskap och mentorskap Målet är att vägleda och inspirera unga människor, samtidigt som jag stärker min position som en ledande kraft inom fastighetsbranschen.

Gabriella Svärdh

Född: I september 1976.

Bor: I Skärsätra på Lidingö.

Drömboende: Ett hus i glas där havet är på ena sidan och skogen på andra, älskar ljuset.

Familj: Min man som jag träffade här på Lidingö i gymnasiet och våra tre barn, och ett dussin kusiner med familjer.

Fritidsintresse: Skidåkning och älskar att vistas i solen och helst på Mallorca eller på landet i Sundborn i Dalarna.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.