Jenny Persson, chefredaktör. BILD: Janis Lukas

I det nya guldkantade numret rapporterar vi från Guldhemmet. Galan handlar om att lyfta och fira kollegor från branschen. Deltagarna på plats i Grand Hôtels vinterträdgård fick vara med och fira häftiga prestationer och flera goda förebilder – som Årets Mäklarprofil Linus von Hoffsten.

För honom är det viktigt att han och hans kollegor kan vara hållbara och stanna kvar i branschen över tid. Något som hela branschen talar mycket om och har gjort så i flera år, läs mer om galan och von Hoffstens strategier från sidan sex i tidningen.

Vi dyker djupare in i vad hållbarhet innebär för familjeföretaget Lundin Fastighetsbyrå i Göteborg. Några ingredienser i deras framgångsrecept är sammanhållning, flera karriärsteg och möjlighet att hjälpa yngre kollegor på traven. Läs mer om bröderna och deras gäng på sidorna 24–27 i pappret.

I förra utgåvan skrev jag att ledarskapet aldrig har varit viktigare – ett tema som Maria Danielsson, ny på posten som ledare för Widerlöv sedan ett år tillbaka, tar upp och utforskar ytterligare. Hon ser tillbaka på ett utmanande år och vädrar ljusare tider efter en ovanligt lång motvind.

Vi har även pratat med Oskar Öholm, vd för Mäklarsamfundet, som uttrycker sin oro över konsekvenserna för branschen om en sammanslagning mellan Fastighetsmäklarinspektionen och Konsumentverket blir verklighet.

Och Johan Nordenfelt från Erik Olsson Fastighetsförmedling delar med sig av sin oro över den växande trenden med skrivuppdrag för mäklare. Nästa nummer är tillbaka i juni. Som vanligt finns vi på webben, i nyhetsbreven och i sociala medier mest hela tiden. Saknar du något? Tveka inte att höra av dig till oss i redaktionen.

Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.