Jenny Persson, chefredaktör. BILD: Janis Lukas

Rebecca Jansson, en passionerad fastighetsmäklare och delägare i Fastighetsbyråns kontor i Västerås, delar med sig av sina insikter i årets första temanyhetsbrev. Här utforskar vi olika ämnen, denna gång med fokus på framgångsfaktorer kopplade till utbildning. Och frågan uppstår: Är framgång bara en fråga om försäljning? Absolut inte. Även om försäljning spelar en stor roll i mäklaryrket, där huvuduppgiften är att förmedla bostäder, finns det mycket mer att upptäcka.

Som färsk i branschen lyfter Svensk Fastighetsförmedlings Chief of people and culture – Andreas Bedinger – vikten av ”best practice” som genomsyrar allt de gör och ett ben där är att skapa träning och utbildning som bygger på just detta. Att skapa en hållbar yrkesroll för mäklarna menar han blir något av det viktigaste i branschen med de nya utbildningskraven som kommer.

Utbildning och personlig utveckling är grundläggande för att lyckas som mäklare i en ständigt föränderlig bransch. Alla vi pratat med håller med om detta. Hannes Bernhardsson, säljexpert, påpekar att en nyckelfaktor i dagens marknad är förmågan att boka möten och att se långsiktigt på dessa möten. Fokusera på att träffa kunderna framför att leta varma kunder.

Varje möte lär du dig något nytt och ett varmt råd från Rebecca Jansson är att ha med hjärtat och ödmjukheten hela vägen så kommer du långt. Och vår krönikör Ester Sundin Hemström, mäklare och vd för Mäklarhusets Härnösandskontor, menar att det handlar om att hitta de rätta verktygen för att lyckas.

Vi är tillbaka med nytt tema i juni – då med fokus på verktyg som förenklar mäklarvardagen. Och håll utkik, snart släpper vi ett rykande färskt nummer av vår tidning med massa spännande läsning.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.