Hon är mäklaren som drivs av att göra skillnad. På riktigt. Med gedigen erfarenhet och ett sällsynt engagemang som sträcker sig långt bortom det vanliga är Malin Ekvall Jangvert en av Bjurfors bäst presterande mäklare.

– För mig är det viktigt att lyssna in mina kunders behov. Jag påbörjar varje affär med att ta mig tid att förstå deras förväntningar och önskemål, för att kunna skapa en solid plan för processen, så att den håller och blir framgångsrik, förklarar hon.

Förra året gick knappast till historien som det år det var enkelt att vara fastighetsmäklare. Det fanns dock de som gick mot strömmen, som ihärdigt litade på processen och som levererade på en marknad där andra misslyckades. Malin Jangvert Ekvall är en av dem. Hon är den fastighetsmäklare som sålde flest bostäder i Malmö under 2023. Hon utsågs till Bjurfors bästa mäklare i sin region och vann dessutom Guldhemmets utmärkelse i kategorin Årets Toppmäklare.

– Eftersom jag har lång erfarenhet av branschen och varit med om både upp- och nergångar förut är den nuvarande marknaden inget som stressar mig. Jag väljer i stället att fokusera på det jag gör bäst. Jag älskar mitt jobb, har hög tillgänglighet för mina kunder och är enormt lösningsorienterad. Jag har också arbetat upp ett stort nätverk med många återkommande kunder och många rekommendationer. Det har bidragit till att jag presterar högt, oavsett marknad.

Vad tror du är nyckeln till en framgångsrik bostadsförmedling?

– Utöver att vara lyhörd och tillgänglig är framgångsfaktorn god kommunikation. Eftersom jag lägger mycket tid på förberedelserna och att förstå mina säljares förväntningar, har jag också lättare att kommunicera och förhandla med potentiella köpare.

Malin Ekvall Jangverts fina kundnöjdhet skvallrar om att hon lyckas väl i att leva upp till och överträffa sina kunders förväntan. Ett annat kvitto på framgången är de prestigefyllda utmärkelserna hon får, nu senast som Årets Toppmäklare.

Ett stort grattis till vinsten på Guldhemmet! Hur känns det att få den här utmärkelsen som ett bevis på din framgång?

– Jag är otroligt stolt och glad! Det är roligt att bli uppmärksammad av branschen och extra kul att få vinna för ett så tufft år som 2023.

Det är väldigt imponerande att konsekvent hålla en hög nivå. Har du någon superkraft som mäklare?

– Det skulle väl vara att jag har hög energi och att jag aldrig ger upp.

Hur ska jag tänka om jag är ny mäklare och tycker det är svårt att hitta motivationen?

– Kämpa på, hårt arbete ger alltid resultat. Var nyfiken, intresserad och engagerad. Då kommer du nå långt. Var heller inte rädd för att tänka nytt, testa nya vägar för att bygga ditt eget varumärke, så att når du ut till fler kunder. Som mäklare är vi med om människors största affärer de gör i livet, en av mina framgångsfaktorer är att jag verkligen lyssnar på mina kunder för att förstå deras behov. För mig handlar det mycket om att se kunderna och inte bara affären.