Fastighetsmäklaren Tobias Willhardt på Mäklarhusets Bromma-kontor är Årets Rookie 2023. En lapp på skrivbordet var den peppande påminnelsen som tog honom hela vägen.

Tobias Willhardt tar hem segern som Årets Rookie 2023 i båda klasserna: högst provisionsintäkter och flest antal sålda objekt.

–En fantastisk känsla! Målet att bli Årets Rookie har stått på en lapp och jag har sett den varenda dag och påmint mig om att jag ska jobba för detta.

Karriären började i uppförsbacke
Tobias tog steget direkt från gymnasiet in på Fastighetsmäklarprogrammet och blev klar med studierna i juni 2022. För att få insyn i mäklarlivet arbetade han som mäklarassistent under de sista månaderna.

–Efter att jag fick min registrering, blev det fullt ös direkt. Men jag började i en rakt nedåtgående marknad vilket var riktigt tufft. Men har man tagit sig igenom detta med bra siffror får man stärkt självförtroende.

Förtroende och jobba hårt
På en tuff marknad har det varit bra att vara kommunikativ, ha en dialog och få kunden att förstå. Mose Sundlöv, kontorsägare på Mäklarhuset Bromma:

–Tobias är en person som är likeable, han jobbar hårt och gör det helhjärtat. Han skapar också goda långsiktiga relationer. De som träffar honom på visningar får förtroende för honom.

Struktur och självledarskap
En stark teamkultur, ett fantastiskt team och ett stort stöd från kontorsägarna har också varit viktigt för Tobias.

–Mina chefer är alltid tillgängliga. Även om det är fredagskväll, svarar de alltid på mina frågor och det har varit väldigt betydelsefullt.

–Vi har tät uppföljning och jag har peppat Tobias mycket. Också med uppgifter som gör att han utmanas och blir en bättre ledare över sig själv, säger Mose.

Sex rookies på tio år
Det är sjätte gången på tio år som Bromma-kontoret får fira att en av deras mäklare blir vald till Årets Rookie.

–Det är ett bevis på att börjar man mäkla här, får man stora möjligheter.  En rejäl fjäder i hatten för Tobias, man får bara en chans i karriären att bli Årets Rookie – fantastiskt bra jobbat, avslutar Mose.

Om Tobias
Bor: Hyresrätt i Bromma
Dold talang:
–Jag är duktig på att meka med gamla amerikanska raggarbilar. Lite av en Mulle Mekk!