Tomas Widerlöv med Rotarys Guldhjärta. BILD: Rotary

I dag fick Tomas Widerlöv och Widerlövs mäklarbyrå i Uppsala organisationen Rotarys pris Guldhjärta för 2023.

I motiveringen står bland annat att Widerlöv visar ”ett genuint samhällsengagemang år efter år. De inspirerar andra företagare genom att ständigt hitta nya sätt att bidra till samhället. Ett extra plus vill vi ge för att alla medarbetare involveras i handgripliga insatser.”.

Som exempel listar de de rosa väggarna där allmänhet kunnat lämna eller hämta en jacka utifrån möjlighet och behov, och de rosa lådorna som ställs ut i samarbete med Stadsmissionen att fylla med gåvor.

– Jag älskar hus och bostäder, arkitektur och planlösningar. Kanske är det en arbetsskada men troligare anledningen till att jag valt att jobba med just det jag gör. Brinner också för att försöka bidra till att hjälpa de människor som saknar det jag och mina kollegor jobbar med varje dag, en bostad, säger Tomas Widerlöv själv i ett uttalande.

Rotary säger att de vill uppmärksamma företag och företagare som gör godhjärtade gärningar, uppmuntra dem och inspirera fler.

– I år fick vi in 20 nomineringar på fina insatser. Många förtjänar ett Guldhjärta, men juryn har valt ut en vinnare 2023, säger Sten Hellström, assisterande guvernör i Rotarydistrikt 2350 som täcker Uppsala och Stockholms län.

Priset delades ut under måndagsmorgonen på Rotarys julfrukost på Uppsala slott.