Ett rött tegelhus i skånska Sjöbo blev veckans klickraket på Hemnet.
Margretetorp, som huset heter, listas som byggt 1909 – men hur gammalt det är vet man inte säkert.

Margretetorp. BILD: Mäklarcompagniet

– Det står skrivet om Margretetorp från sent 1800-tal, säger Annette Rydberg, den ansvariga mäklaren på Mäklarcompagniet som förmedlar bostaden, till Hemnet.

Vardagsrummet. BILD: Mäklarcompagniet

Något torp är det heller inte fråga om, utan ett 80 kvadratmeter stort tvåplanshus i tegel med ett sovrum på vardera våning. Man tror att de boende brukade vara arbetare på Snogeholms gods i närheten.

Taket är högt och både golv och dörrblad är rustika.

Hallvrå på övervåningen. BILD: Mäklarcompagniet

– Huset är helt unikt, jag har aldrig sett en liknande konstruktion tidigare. Det byggdes som ett kors med en underbar takhöjd. En man ringde mig och berättade att hans svärfar fötts i huset 1914 och att dennes far då var jägmästare, säger Annette Rydberg.

Trädgården. BILD: Mäklarcompagniet

Utanför dörren finns en vildvuxen trädgård, och allt är placerat i en dunge på en äng. Enligt bostadsannonsen har självaste Carl von Linné yttrat ”en av de skönaste lunder I haver skådat” om Snogeholm.

Läs mer och se fler bilder här.