Nu har juryn på Karriärföretagen sammanträtt och för trettonde året i rad utsett Årets Karriärföretag 2024.
Över 400 arbetsgivare tog sig ända fram till juryn, som noterar att kvaliteten var avsevärt högre än tidigare år.

BILD: Jason Goodman/Unsplash

Fyra mäklarföretag är med på listan över juryns utsedda karriärföretag: Bjurfors, Fastighetsbyrån, Husman Hagberg och Skandiamäklarna.

– Arbetsmarknaden 2024 fortsätter att vara högst konkurrenskraftig, och företag behöver differentiera sig för att attrahera och behålla de bästa talangerna. Ett starkt arbetsgivarvarumärke gynnar både deras rekryteringsarbete och deras förmåga att behålla kvalificerad personal, säger Patrik Wigton, ordförande för Karriärföretagen, i ett uttalande.

På Husman Hagberg är man nöjd:

– Vi är otroligt stolta och glada över att i år igen utses till Karriärföretag. Det är ett kvitt på att allt det jobb vi lägger ner på rekrytering och vår strävan efter att vara en attraktiv arbetsgivare ger resultat, säger Christian Hjort, HR- och expansionschef på kedjan.

I början av oktober hölls stora karriärdagen på Berns i Stockholm och där utsågs även Bjurfors vd Fredrik Kullman till Årets vd, och Fastighetsbyrån till det mäklarföretag med bäst närvaro i sociala medier, något Mäklarvärlden skrev om då.

Syftet med utmärkelsen är att hjälpa svenska studenter att hitta sin nästa arbetsgivare. Grundkriterierna för företagen är minst 250 anställda eller 250 miljoner i omsättning, en personalchef i organisationen samt löpande rekryteringsarbete.

Karriärföretagens jury består av Charlotte Hågård, talang- och karriärexpert, Anna Dyhre, employer branding-föreläsare, Torgny Johansson, rådgivare och konsult inom HR och Boris Nordenström, serieentreprenör.

Se alla karriärföretag här.