Har du någonsin funderat på att mäkla i fjällen? Kanske brinner du för skidåkning och vackra fjällandskap. Varför då inte kombinera nytta med nöje? Det gjorde Jonas Ackelman på HusmanHagberg, som nu i september öppnade kontor i Sälen.

Jonas, kan du berätta kort om dig?

– Jag har varit mäklare sedan 2005, förmedlat en bit över 1000 bostäder och älskar yrket. Eftersom jag drivs av utmaningar, valde jag nu att öppna eget kontor i Sälen. Och valet föll på HusmanHagberg, eftersom de kändes bäst.

Varför kändes HusmanHagberg bäst?

– HusmanHagberg har utvecklat konceptet Svenska Fjäll® som innebär att vi är specialiserade fjällmäklare. Det gillar jag. Det visar att vi är experter, och det är också därför kunder väljer oss.

– Se till exempel på vårt kontor i Härjedalen. De jobbar med konceptet Svenska Fjäll® och är överlägset marknadsledande – senaste månaden med 30% av marknaden. Kunderna väljer HusmanHagberg av en anledning.

Varför har du valt att mäkla i just fjällen?

– Sälen har allt! På vintrarna kan du åka skidor, hundspann, och göra klassiska vinteraktiviteter. Och på somrarna kan du vandra, åka downhill, mountainbike och annat. Så det finns saker att göra året om.

Vad är det bästa med att jobba i fjällen?

– Du har lugnet, men också en massa aktiviteter. Och att kunna kombinera nytta med nöje, genom att mäkla där, är en dröm.

– Jag säljer både bostäder och drömmar, brukar jag tänka. Fjällen är för mig en drömvärld, och jag vill gärna att fler ska få uppleva den.

Vad är det mest utmanande med att jobba i fjällen?

– Kundkontakten kan vara lite utmanande, eftersom mycket sker på distans. De som köper bostäder i fjällen bor ju oftast på annan ort. Men det vänjer man sig vid.

Hur var det att öppna eget kontor?

– Otroligt smidigt. Jag fick hjälp med allt jag behövde för att starta upp verksamheten.

– Från första dagen kände jag mig välkommen, omhändertagen och sedd. Att jobba ensam är inte min grej, utan jag vill ha en stark gemenskap, och det finns det verkligen här.

Vad vill du säga till den som vill testa livet som fjällmäklare?

– Gör det! Du får uppleva ett fantastiskt roligt arbete, men också en fantastisk fritid. Jag valde att gå efter min dröm: kombinera nytta med nöje, och driva en verksamhet på mitt sätt. Den chansen får jag verkligen här på HusmanHagberg. Så gå inte och fundera, utan testa på drömmen du också.

Vill du också testa på livet som fjällmäklare? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta Expansions- & HR-chef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88