Nu får Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Sundsvall ny regi i form av franchisetagarna Jonas Fagergren och Erik Olofsson.

Jonas Fagergren och Erik Olofsson. BILD: Svensk Fastighetsförmedling

Duon har tidigare utvecklat kontoren i Östersund, Vemdalen och Åre och gått från noll till marknadsledande på fem år, rapporterar Svensk Fastighetsförmedling. Nu vill de göra samma sak i Sundsvall.

– Vi kommer med stort självförtroende, stor tro på regionen och de goda egenskaper som gjort oss framgångsrika i Östersund. Och till skillnad från starten i Åre börjar vi inte på noll, det finns redan förmedlingsuppdrag och duktiga och hungriga mäklare, säger Erik Olofsson i en kommentar.

Jonas Fagergren noterar att Sundsvall är i en expansiv fas med många nybyggen.

– Något vi har stor erfarenhet av. Dessutom ser vi att det finns mycket att hämta i synergier genom att vi nu har en stor del av mitt-Sverige genom Östersund, Åre och Sundsvall, och det finns många som har både fritids- och fast boende inom regionerna.

Att antalet bostadsaffärer fortfarande är lägre än det finns behov av skrämmer dem inte.

– Nu när vi ser en begynnande avtrappning i inflationen och det finns indikationer på att vi nått toppen av räntenivåerna kommer bostadsmarknaden att ta fart igen, säger Erik Olofsson.