Alicia Königsson är Sveriges yngsta mäklare genom tiderna. Inte ens 20 år fyllda har hon redan jobbat som fastighetsmäklare i fyra månader.
– Om man är född sent på året och hoppar över någon årskurs i skolan så är det inga problem, säger hon själv i ett uttalande.

Alicia Königsson. BILD: Husman Hagberg

Hon var inte mer än 17 år gammal när hon gick ut gymnasiet, och direkt hoppade på mäklarutbildningen vid Luleå Tekniska universitet.

– Jag hade länge drömt om att bli mäklare och blev väldigt glad över att komma in på utbildningen i Luleå. Eftersom jag kände mig motiverad att plugga vidare direkt till mitt drömjobb så har allt gått enligt plan, säger Alicia Königsson.

Utbildningen var inspirerande, tycker hon – som också hann engagera sig i studentkåren, genom vilken hon fick kontakt med Husman Hagberg och blev deras ambassadör på skolan.

– Jag har fått ett fantastiskt fint mottagande av alla jag mött i kedjan. Både av Umeåkontoret där jag gjorde min första del av praktiken, hela huvudkontoret och inte minst Luleåkontoret där jag nu jobbar.

Ida Simonsson är en av franchisetagarna på Alicia Königssons nya arbetsplats och är nöjd med sin unga rekryt.

– Det är svårt att tro att Alicia fortfarande bara är 19 år. Hon är så mogen för sin ålder, trygg, kunnig och stabil. Dessutom har hon en enorm energi och är en riktig lagspelare som bidrar på många sätt, säger hon.

– Med det driv hon har är vi övertygade om att hon har en fin framtid som mäklare framför sig.

Fyra månader in i anställningen säger Alicia Königsson att det har gått bra.

– Jag hade flera affärer som väntade på mig redan då jag fick min registrering, så det var bara att börja mäkla direkt. Marknaden är förstås utmanande just nu, men min styrka är att jag har massor av vilja och energi för att ta mig an nya affärer.