…som har köpt Oscars mäkleri på Östermalm i Stockholm.

Ted Bauer.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag inledde min karriär som mäklarassistent 2004 för att sedan blir registrerad fastighetsmäklare 2006 och börja jobba på en större mäklarkedja. Efter en tid blev jag kontorschef vilket ledde till nya möjligheter – jag startade en firma här på Östermalm. När jag sålde den tog jag anställning på en annan firma där jag jobbade fram till årsskiftet 22/23. Då köpte jag Oscars Fastighetsmäkleri och efter en karantän från min tidigare arbetsgivare fick jag äntligen sätta i gång i slutet av mars, och där är vi nu!

Varför köpte du Oscars mäkleri?
– För mig var det mitt livs enklaste beslut när jag fick erbjudandet av de tidigare ägarna som skulle pensionera sig. Oscars Fastighetsmäkleri är ett mycket attraktivt och etablerat varumärke, med lång och fin historia och en tydlig marknadsposition inom premiumsegmentet. Oscars har under drygt 22 år varit en självklar aktör för attraktiva boenden med hög kvalitet främst på Östermalm och i innerstaden.

Vad hoppas du uppnå?
– Jag vill återta toppositionen vi en gång hade som till det självklara valet av mäklarfirma inom premiumsegmentet på främst Östermalm, i Vasastan men även övriga innerstaden. Till det vill jag addera försäljning av villor, fritidshus och gods och gårdar som jag tycker är extra roligt.

– Jag vill behålla vårt klassiska uttryck, men lyfta in det moderna mäkleriet med ny teknik och digitalisering i vårt dagliga arbete. Jag vill ta hand om min personal och jobba mot ett starkt team – då mår man som bäst på arbetsplatsen.

En del av era kunder vill inte sälja på öppna marknaden, vad betyder det och hur löser ni det?
– Det finns alltid en pågående underhandsmarknad som är väldigt spännande och rolig att jobba med. Många säljare vill inte visa upp sitt hem publikt och en del köpare tycker inte om att gå på visningar– då finns vi där som specialister på att sälja utan att synas.

Ska jag förstå er hemsida som att ni söker nya medarbetare till Oscars?
– Det stämmer, vi är i dag tre fastighetsmäklare och en assistent. Jag har dialog med två mäklare som jag hoppas ska börja innan årsskiftet samt en tredje person som eventuellt kommer lagom till uppstarten av 2024. Målet är att vi skall vara åtta fastighetsmäklare innan 2024 års utgång.

– Det viktiga är att personen har hjärtat på rätt ställe, är pålitlig och älskar yrket lika mycket som jag gör.

Till sist, kommer ni att byta namn till Teds mäkleri nu?
– Nej, jag kommer aldrig byta ut Oscars. Vi är ett av originalen här på Östermalm med ett otroligt starkt varumärke som sedan starten 2001 har suttit på Storgatan i Oscars församling. Vi är kanske inte så stora just nu, men jag har bara varit på plats sedan i april.