I måndags höll Karriärföretagen sin galadag Karriärdagen på Berns i Stockholm. Företag som utmärkt sig särskilt kan nomineras till olika priskategorier bland civilingenjörer, högskoleingenjörer, ekonomer, samhällsvetare och mäklare.
I mäklarkategorin tog Bjurfors vd Fredrik Kullman hem priset som årets vd.

Fredrik Kullman, vd Bjurfors.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått den här utmärkelsen. Jag är tacksam över att få vara vd på ett så dynamiskt och ambitiöst företag som Bjurfors, sa han själv i ett uttalande efter vinsten.

Hans medarbetare menar att han är känd inte bara inom Bjurfors utan hela mäklarbranschen för sitt inkluderande ledarskap.

– Bjurfors är ingenting utan sina medarbetare. Jag och resten av ledningen har som ambition att samla Mäklarsveriges starkast lysande stjärnor under vårt tak.

Han tror att en anledning till att han valts till årets vd är att han har förmånen att vara omgiven av kompetenta kollegor.

– De senaste åren har varit något av en berg-och-dalbana på bostadsmarknaden. Jag tror att jag tillsammans med min ledningsgrupp har lyckats navigera svängningarna på ett professionellt och trovärdigt sätt, säger Fredrik Kullman.

Han menar att de fokuserar på det de kan påverka bland annat genom att rekrytera de bästa, värna sina kunder och etablera relationer med strategiskt utvalda samarbetspartner.

– Vi har tydliga och skräddarsydda processer som underlättar verksamhetens utveckling. Min roll som vd är att dels staka ut och kommunicera riktningen, dels att skapa rätt förutsättningar.

Karriärföretagens motivering:

Fredrik Kullman är en sann inspiratör i sin roll som VD. Han är dynamisk och motiverad att skapa en utmärkt arbetsplats. Under hans ledning skapas engagemang och kvalité vilket säkerställer att Sveriges framgångsrikaste mäklare söker sig just till Bjurfors.

Samtidigt fick Fastighetsbyrån pris för bästa sociala medier.