I dag har Viaplay premiär för sin realityserie ”Husköp i blindo”, där experter får hela ansvaret för att hitta deltagarnas drömhem.
Experterna i det här fallet är inredaren Lena Nyholm och fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic och programledare är Carin da Silva.

Lena Nyholm och Sebastian Stojanovic. BILD: Viaplay/Mattias Andersson respektive Karin Törnblom

Programmet har fem avsnitt och därmed fem deltagare, vilka skriver på en fullmakt som ger experterna tillsammans med en byggentreprenad exklusiv makt att köpa och renovera ett hus familjerna inte ens sett.

– Tittarna kan förvänta sig mycket känslor, inspiration och glädje, men man lär sig också en massa om inredning och husköp. Det är verkligen ett program som passar hela familjen då det är så mångsidigt, säger Carin da Silva i ett uttalande.

– Deltagarna är så otroligt modiga som lägger sitt husköp i våra experters händer. Nu är de i och för sig riktiga proffs, men det vet ju inte de.

Inredningsexperten Lena Nyholm konstaterar att inredning handlar om så mycket mer än bara möbler och saker.

– Det påverkar vårt mående och behöver tas på största allvar.

Mäklaren och Ny vy-grundaren Sebastian Stojanovic, som Mäklarvärlden intervjuade här, utlovar en känslomässig berg- och dalbana.

– Tittarna kommer att få se mycket känslor. Glädje, besvikelse och förtvivlan när ”vill ha” och ”har råd med” kolliderar. Ett program som ger genuin insyn i den känslostorm som i regel varje husköpare går igenom i samband med köp.

Programmet baseras på den danska förlagan Buying blind Denmark. Se det här eller på TV3 klockan 21 i kväll.