Jenny Persson, chefredaktör. Foto: Janis Lukas

Kämpa, se till att hitta nya arbetssätt, se möjligheterna och välj yrket av rätt anledningar – varje dag.

Det menar nyhetsbrevets krönikör branschprofilen Pia-Lotta Svensson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån och Årets mäklarpersonlighet på Guldhemmet 2021 är dina nycklar för att kunna fortsätta mäkla även efter den här lågkonjunkturen. Hon har mäklat i 16 år och har en klar strategi för att vara hållbart framgångsrik – en pusselbit här är så klart sälj och den här gången djupdyker vi i temat sälj och inför försäljning. Vi tar upp olika delar inom sälj och inför försäljning i årets tredje temanyhetsbrev.

Här möter du Nordkyc – experter på att upptäcka penningtvätt, ett område där fastighetsmäklarbranschen som bekant har fått nya lagkrav att följa. Produktansvariga Patrick Thomenius bjuder på sina bästa tips.

I den nya marknaden behövs det även nya sätt att hitta leads. Grundarna bakom den nygamla sajten Hitta Hem har utvecklat en ny tjänst som de själva kallar ”Kry för mäklarbranschen”. Och när marknaden vänt satsar syskonparet Karin Linnerborg och Erik Lindeberg på att skapa en nytänkande mäklarfirma som vill särskilja sig. Men de börjar försiktigt när tiderna är som de är.

Häng med!

Vi har ett temanyhetsbrev kvar i år och till det har vi valt att fokusera på rekrytering – det kommer ut i december. Har du några tips som passar är du välkommen att höra av dig till oss på redaktionen. Med det sagt hoppas jag på god läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.