Kristoffer Pettersson är den mäklare som på endast två år i branschen har sålt flest bostäder av alla mäklare i sitt område Hägersten/Liljeholmen och den som har sålt näst flest i hela Stockholm under 2023. Nu tar han klivet och blir franschisetagare på Svenska Mäklarhuset.

– Det som främst driver mig är att hjälpa mina kunder att överträffa sina förväntningar och att få till affärer – att förhandla och komma till avslut. Det är såklart också kul att vara med på topplistorna, att tjäna pengar och att hela tiden utvecklas!

Utöver utbildningen till fastighetsmäklare har han även en examen som civilekonom. Och innan fastighetsmäkleriet arbetade han inom bygg hos några av Sveriges största byggföretag och då främst med kommersiell fastighetsutveckling.

– Jag har alltid haft ett brinnande intresse för sälj, som liten sålde jag bland annat framgångsrikt jultidningar och det var kombinationen fastigheter och sälj som väckte mitt intresse för det här med fastighetsmäkleriet. Dock hade jag till en början en bild av att jag inte skulle passa som mäklare och hade en förutfattad bild av hur en mäklare ”var” som jag inte kände var jag. Men sen kom pandemin och då varslade min tidigare arbetsgivare, vilket gav mig möjlighet till reflektion och då bestämde jag mig ändå för att satsa på mäkleriet. Tack vare min utbildning till civilekonom räckte det att komplettera med några kurser för att få min registrering och sommaren 2021 var jag redo att börja mäkla.

Vad är ditt bästa tips till andra mäklare som du kan bjuda på?
Kom väl förbered till dina möten! När du har vunnit förtroendet från din uppdragsgivare, se till att ge allt för att få objektet sålt. Ha mod och tålamod – då blir du och dina kunder vinnare på denna marknad.

Kort om Kristoffer Pettersson:

  • Säljer flest bostäder i Hägersten/Liljeholmen (statistik från Hemnet 2023)
  • Säljer näst flest bostäder i hela Stockholm (statistik från Hemnet 2023)
  • Blev Årets Rookie i kedjan 2021
  • Månadens mäklare med högst omsättning i kedjan, 7 gånger.
  • Hägersten/Liljeholmen har varit Månadens kontor med högst omsättning i kedjan sedan januari 2023.
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.