Jenny Persson, chefredaktör. Foto: Janis Lukas

Nu drar vi i gång en ny termin och vad passar bättre än att prata sälj – vilket vi gjort med såväl mäklare som skolor och säljexperter.

Det är ett nytt läge nu, med högre räntor, hög inflation och lågkonjunktur. Många verkar eniga om att ränteläget inte kommer att backa tillbaka till de historiskt låga nivåerna som svenskarna levt med sedan runt 2010.

När Riksbanken sänkte reporäntan till 0 år 2014, vilket var första gången i historien, gjordes det bland annat för att få upp inflationen.

Nu gäller det i stället att anpassa sina metoder till den nya marknaden – men den största utmaning är kanske ändå att landets säljare och köpare ska vänja sig vid det nya läget. Läs mer i papperstidningens tema.

I temat har vi även pratat med författarna till en kandidatuppsats som ville ta reda på om mäklare upplevs olika av säljare och köpare. Det kanske viktigaste de tog med sig var vilken effekt referenser kan ha på antalet uppdrag – på sikt.

Det är något som även numrets expert – Alexander Slotte, vd på Top of heart – ser som en nyckel i ett lyckat säljarbete. Han menar att en framgångsrik säljare bygger långsiktigt för att hålla över tid. Du har också chans att vinna biljett till eventet Referral
sales summit – tävla här.

Jag ser fram mot en spännande höst. I nästa nummer är vi tillbaka med mycket matnyttigt och temat handlar om juridik.

Som vanligt finns vi på webben, i nyhetsbreven och i sociala medier mest hela tiden. Saknar du något? Tveka inte att höra av dig till oss i redaktionen!

Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.