Jenny Persson, chefredaktör. Foto: Janis Lukas

I vår nyhetsbrevsserie har vi nu kommit till editionen om utbildning – en lagom luddig rubrik för att kunna lyfta det mesta, med andra ord. För i ert skrå finns det ju en uppsjö av viktiga, intressanta och även nödvändiga utbildningar att skriva om. Vi i redaktionen var nyfikna på hur både arbetsgivare och mäklare ser på det här med utbildning och har därför intervjuat just från de grupperna.

Är det något som är extra aktuellt givet gällande marknadsläge? Ja, så klart säljteknik samt att leda sig själv och sina medarbetare. Att leda sig själv pratade vi med Stefan Söderfjäll om. Han forskar i psykologi med fokus på arbets- och organisationspsykologi, och ser möjligheten att utvecklas som en central del i att vara en ”lyckad” mäklare, ledare och medarbetare. Han lyfter det psykologiska kapitalet som ett sätt hålla sig stark genom arbetslivet (och livet i stort, för den delen).

Anna Tidebrink, som arbetar som mäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, tycker att psykologi borde ha en given plats i mäklarutbildningar – eftersom du som mäklare möter så många olika människor i olika skeden i livet. Allt från när familjen växer och behöver större till skilsmässor och dödsfall. Häng med in i temat och ta del av dina branschkollegors kunskaper.

Hela tanken bakom att vi gör nyhetsbrev kring olika teman är att kunna grotta in oss lite extra i ett område i varje brev. Inför försäljning och rekrytering är de två områden som vi kommer fokusera på i höst. Är det så att du som läser det har tips som passar till våra teman är du välkommen att höra av dig till oss på redaktionen.

Hoppas på god läsning och passar på att önska en härlig sommar!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.