Staffan Tell, pr-chef och nu poddare på Hemnet. BILD: Hemnet

På torsdagen var det premiär för Hemnets nya podd Vägen Hem. Programledare är Staffan Tell och Erik Holmberg, pr-chef respektive marknadsanalytiker på Hemnet, och det är de som ska följa och förklara den svenska bostadsmarknadens utveckling varannan vecka.

I podden kommer de att gå igenom de viktigaste händelserna i omvärlden och tillsammans med gäster i form av mäklare, ekonomer och andra experter analysera hur de påverkar bostadsmarknaden. Hemnets egna data kommer också att vara ett diskussionsämne.

– Vi konstaterar att det finns ett stort intresse kring bostadsmarknaden och vill prova på podd som format för att på ett förklarande och lättsamt sätt fördjupa oss i alla de olika ämnen som omger en bostadsaffär. Vi börjar med sex avsnitt och hoppas att intresset blir stort nog för en fortsättning, säger Staffan Tell i ett uttalande.

Exklusiv partner till podden är Riksbyggen, vars vd Johanna Frelin säger att bostadsfrågan är en av de viktigaste frågorna för oss människor, och väldigt aktuell nu.

– Som en av Sveriges största bostadsutvecklare vill vi gärna dela med oss av vår kunskap, och göra det i ett nytt format tillsammans med Hemnet som har ett helikopterperspektiv på branschen.

Efter dagens premiär kommer nästa avsnitt 8 juni.