Den anrika rockklubben KB i Malmö flyttade ut, och nu är det klart att det blir 32 nya bostäder i fyra plan – varav tre påbyggda – i huset istället. 2229 kvadratmeter är avsatta för projektet.

Visionsbild över nya KB-huset. BILD: Krook & Tjäder

Det blir Våningen & Villan som får jobbet att sälja lägenheterna när byggherren Tidrum byggt klart dem.

– Det är faktiskt en ära att få sälja nybyggda lägenheter på en så anrik fastighet som KB-huset, säger Jenny Hylén, mäklare och avdelningschef på Våningen & Villans nyproduktionsavdelning, i en kommentar.

Hon säger att det blir 32 ”synnerligen välplanerade” bostäder i olika storlek och prisklasser, och att alla lägenheter får tillgång till en takträdgård.

– Det blir något alldeles extra.

I gatuplan ska KB:s gamla lokaler omvandlas till en ”publik mötesplats” som i tidiga skisser ritats som saluhall. I bygglovsansökan anges enligt Sydsvenskan bara att en lokal på 692 kvadratmeter ska vara för detaljhandel och närservice, men att det ännu inte finns någon hyresgäst.

– Det vi tycker är viktigt är att projektet möjliggör samlingslokaler som kan vara användbara för kulturutbud eller evenemang, sa Tina Weberg, enhetschef på Malmös stadsbyggnadskontor, till Sydsvenskan för drygt ett år sedan.