HusmanHagberg lanserar säljfilmer i sociala medier, där du som mäklare varje vecka kan ta del av säljtips som stärker dig i din mäklarroll. Det kan handla både om vilket som är det bästa säljtipset, till hur man bokar möten på bästa sätt.

Vi har pratat med HusmanHagbergs försäljningschef Jim Palmquist, som man ser i filmerna, samt med HusmanHagbergs Content Manager Julia Fuentes, som producerar dem.

Vad får man lära sig i filmerna?

– Man får ta del av kunskap som är viktig för mäklare att känna till, stort som litet. Det kan vara alltifrån konkreta tips vid kalla samtal, till hur en köpare tänker i olika situationer, säger Jim.

– Proffs tränar, brukar jag säga. De bästa mäklarna är de som lägger tid på att bli bättre, och där tror jag att våra filmer kan göra skillnad, tillägger Jim.

Hur ser filmerna ut?

– Eftersom mäklare ofta är på språng, ville vi göra formatet lättsmält och givande på en och samma gång. Därför är alla filmer under 90 sekunder långa. Många filmer innehåller också grafik, vilket underlättar för tittaren att ta till sig av informationen, säger Julia.

Vilka riktar sig filmerna till?

– Främst mäklare, men många filmer berör generella säljtips, vilket gör att även andra personer inom sälj kan dra nytta av innehållet, svarar Jim.

Varför började ni med de här filmerna?

– Vi sitter på mycket kunskap och utbildar våra mäklare inom sälj hela tiden. Nu väljer vi att dela med oss av en bråkdel av den kunskapen, som en del av att bygga vårt varumärke och visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger Jim.

– Att utbilda och bygga starka individer är något vi satsar mycket på inom HusmanHagberg, och det vill vi ska synas. Vi tar våra mäklares utveckling på allvar, tillägger Jim.

Hur kommer det sig att ni gör utbildande filmer just i sociala medier?

– Vi ville hitta ett bra format för att sprida kunskap. Eftersom många vill konsumera lättsmält innehåll just i sociala medier, såg vi det som en bra kanal. Samtidigt ser vi att korta och rappa filmer har börjat ta allt större plats, och därför valde vi att paketera innehållet på detta sätt, säger Julia.

Var kan man hitta filmerna?

– Du hittar filmerna under namnet @jobbamedhh på Instagram, Facebook och TikTok. Gå in och titta – och om du gillar innehållet, får du gärna komma ihåg att följa oss, säger Julia.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta rekryteringsansvarig Clara Ström på clara.strom@husmanhagberg.se eller 073-843 25 00