I fredags träffades 1450 av Fastighetsbyråns medarbetare på Svenska Mässan i Göteborg för sin årliga kickoff och prisutdelning.
På dagen hölls konferens och på kvällen gala, med film som tema under vinjetten Fastighetsbyrån Studios.

Ystad – Årets kontor. BILD: Fastighetsbyrån

Dagen, och filmtemat, inleddes med att vd Johan Engström sprang in som Rocky Balboa, vilket följdes av inspirationsföreläsning, panelsamtal och en egenproducerad trilogi.

På kvällen skulle så priserna delas ut, med avbrott för underhållning. De som tog hem priset för Årets kontor var Ystadsgänget, vilka ”under lång tid presterat på hög nivå och är klart ledande på sin starkt konkurrensutsatta marknad”.

– Årets kontor är i vår värld en av de tyngsta titlar man kan få. Vi är väldigt stolta och glada över den här utmärkelsen som också ger oss kraft och motivation till att fortsätta utvecklas, säger Emil Malmer, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Ystad i ett uttalande.

Joakim Högberg,

Ett annat vinnarkontor, som tog hem storslam, var det i spanska Torrevieja. För Fastighetsbyrån Utland tog de hem inte mindre än fem priser – Årets kontor utland, Årets mäklare utland, Årets lägenhetsmäklare, Årets småhusmäklare utland och Årets rookie utland, varav kontorets Maria Strand stod för de tre senare.

Martin Posch är affärsområdeschef för utlandsdivisionen och säger i en kommentar att Torreviejakontoret är ett sammansvetsat gäng.

– De har genom hårt arbete, engagemang och stabilitet inspirerat sina kollegor och väckt avund hos sina kollegor.

Peder Ledin från Bodenkontoret – Årets mäklare för sjätte gången i rad OCH årets småhusmäklare. BILD: Fastighetsbyrån

Övriga vinnare under kvällen var:
Årets mäklare: Peder Ledin, Boden – för sjätte året i rad
Årets småhusmäklare: Också Peder Ledin
Årets bostadsrättsmäklare: Josefin Dahlsten, Östersund
Årets nyproduktionsmäklare: Rabi Soma, Hägersten/Älvsjö
Årets rookie: Marcus Deniz, Norra Botkyrka
Årets Ledare: Annica Åslund Olsén, Höga kusten
Årets koordinator: Sophie Nilsson, Helsingborg
Årets mäklare utland: Joakim Högberg, Torrevieja
Årets nyproduktionsmäklare utland: Carola Hedqvist, Estepona
Nu ingår också 31 mäklare i den exklusiva Guldklubben, det vill säga de med över 27 miljoner i intäkter de senaste sju åren.