Var kan du vara ditt mest framgångsrika mäklarjag oavsett marknadsläge?
Svaret på den frågan fick David Garrett, mäklare och partner på Bjurfors Kungsholmen, att återvända till Bjurfors.
– Det handlar om varumärket, ledarskapet och att du får rätt förutsättningar. Du jobbar med folk du kan lita på och som vill ditt bästa, säger han.

Vi får tag i David mellan kundmöten för ett samtal. Han är på språng, men tar sig tid. Egenskaper som utmärker honom som person och mäklare. Drivet och ambitionen finns där, liksom förmågan att lyssna in och skapa relationer.

– Jag har världens bästa jobb, punkt slut. Dels har du flexibiliteten, dels tävlingsaspekten. Dessutom finns möjligheten att tjäna mycket pengar om du jobbar hårt.

Inte minst på Bjurfors. Statistiken är nämligen tydlig. Enligt Hemnets försäljningsstatistik för 2022 sålde en Bjurforsmäklare 12% fler bostäder än genomsnittsmäklaren i Sverige under förra året. Dessutom har Bjurfors mäklare en högre försäljningsvolym, 32% högre än riksgenomsnittet.

Med en bakgrund inom fotboll på hög nivå samt en examen i ekonomi hade David egentligen sitt på det torra karriärmässigt. Men drömmen om mäklaryrket levde kvar. David påbörjade studier via FEI och tog kontakt med olika mäklarföretag.

– Jag fastnade direkt för Bjurfors!

Från starten på kundvård i Göteborg flyttade David halvvägs genom studierna till Stockholm. Medan han slutförde studierna var han mäklarassistent på Bjurfors Kungsholmen. Han stannade där, tills ett erbjudande från ett annat varumärke lockade mer. Det visade sig dock att gräset inte var grönare på andra sidan. Efter en tid återvände David ”hem”, nu som partner på Bjurfors Kungsholmen.

– Att få ta nästa steg som partner var väldigt spännande. Mitt mål är att bli franchisetagare, och det finns utan tvekan goda karriärvägar inom Bjurfors.

Avgörande är också det stöd du kan få av säkra rutiner och goda ledare.

– Det känns tryggt här, så tryggt det kan göra i en oviss marknad. Ett gott ledarskap är superviktigt, och det genomsyrar Bjurfors, från närmsta cheferna till ledningsgruppen.

Du ångrar inte att du återvände till Bjurfors?

– Absolut inte. Erbjudanden man får spelar mindre roll om du inte också får rätt förutsättningar, ett starkt varumärke och stöd av en bra grupp som du kan utvecklas med. Det har jag här!

Ta ett steg upp: bjurfors.se/karriär