Jenny Persson, chefredaktör. Foto: Janis Lukas

Att vara framgångsrik i sin verksamhet är viktigt i alla branscher och MäklarVärlden brukar skriva om ämnet regelbundet för bostadsmarknaden är föränderlig – något de senaste åren verkligen visat. Hur kan man då tänka, planera och agera för att bädda för framgång oavsett marknad? Det är något som vår reporter Jonas Bergholm har diskuterat med mäklare, styrelse- och riskproffs. Och det som flera nämner är just långsiktigheten och vikten av att tänka även på vilka risker som finns. Är det något historien visat är det att kriser går över och kommer åter – läs mer på sidorna 6-14 i papperstidningen.

Vi har även hälsat på hos Hälsinglands Fastighetsbyrå som drivs av AnnSofie Lundvall, hon har mäkleriet i blodet och brinner för att vara en del av en levande bygd och ser det som självklart att de som byrå ska bidra till sin hembygd. Också henne kan du läsa mer om i tidningen.

Guldregnet står Hemnet för som för fjärde gången arrangerat galan Guldhemmet för att fira framgångar med branschen – något som vi lyfter både i tidningen där vi intervjuat Årets Mäklarpersonlighet och i Hemnets bilaga som är full med bilder från kvällen som ramades in så förträffligt i Eric Ericson-hallen.

När vi är tillbaka med nytt nummer i juni tittar vi närmare på vilka tendenser branschen ser. Som vanligt finns vi här på webben, i nyhetsbreven och i sociala medier mest hela tiden. Saknar du något? Tveka inte att höra av dig till oss i redaktionen.

Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.