Daniel Åberg, Karin Sökare och Mathias Fermby. BILD: Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har anställt ytterligare ett antal medarbetare, bland annat Daniel Åberg som börjat på kontoret i Albir/Denia i Spanien, på det som turistbyråerna brukar kalla Costa Blanca.

Innan han blev mäklare jobbade Daniel Åberg inom logistikbranschen i trettio år, men när barnen flyttat hemifrån ville både frun och han skriva ett nytt kapitel i livet. Så de lämnade Sverige hösten 2022.

– Framför allt uppskattar jag att få hjälpa människor att uppfylla sina drömmar om ett boende i Spanien på ett tryggt sätt. Den förväntan jag själv kände första gången jag köpte en lägenhet här får jag uppleva via mina kunder nu, vilket är mycket tillfredsställande, säger han själv.

I Sverige, på Fastighetsbyråns kontor i Upplands Väsby, finns Karin Sökare. Hon är oerhört tacksam för sina härliga kunder som fortsatt rekommenderar henne efter över 20 år i yrket.

– Det är ett betyg på att jag gör något rätt, säger hon.

Eftersom hon också bor i kommunen ser hon stora fördelar med att verka där.

– Jag är starkt engagerad i både föreningslivet och Väsby Promotion. Väsby är en expansiv kommun med stor variation på boenden – allt från slott till koja.

Karin Sökare citerar också ett omdöme från en kund som träffat många mäklare men sällan sett någon med en så positiv energi.

– När man får sådana omdömen fortsätter jag gärna i 20 år till.

Mathias Fermby å sin sida är ny på kontoret i södra Närke. Innan han förverkligade sin dröm om att bli mäklare kom han från internationell försäljning mot främst livsmedelsbranschen.

– Relationsbyggande roller har alltid varit motorn till mina val av yrken. Har även en lång idrottsbakgrund inom lagsport på olika nivåer som jag hoppas kommer att hjälpa mig och spegla mitt arbetssätt, säger han.

Något han uppskattar mycket med jobbet är ovissheten om vad som kommer härnäst.