En av tio funderar på att köpa fritidshus – och drömläget är Västkusten.
Det visar en undersökning bostadsportalen Boneo gjort bland sina besökare.

BILD: Boneo

Fritidshussäsongen är på ingång vilket fick Boneo att fråga sina användare huruvida de funderar på att köpa ett. Var tionde svarade ja.

– Även om många varit lite avvaktande gällande köp av fritidshus på grund av det ekonomiska läget visar vår undersökning att det fortfarande finns en stor efterfrågan. Min känsla är att så snart osäkerheten lagt sig så kommer det snabbt att börja göras affärer för fritidshus igen, säger Fredrik Engdahl, vd på Boneo, i en kommentar till undersökningen.

Inte oväntat kniper södra Sverige topp tre när det kommer till var detta hus helst ska ligga, och allra högst ligger Västkusten med 23 procent av rösterna, följt av Skåne med 19 procent.

KÄLLA: Boneo

Ludvig Jakobsson är mäklare på Husman Hagberg i Bohuslän och säger i pressmeddelandet att intresset för Västkusten alltid är stort.

– Så det gäller att vara förberedd när ett objekt kommer ut i ens favoritområde. Under pandemin hade vi en stark uppgång på fritidshus i alla prissegment, men har nu märkt en viss avmattning i vissa prissegment och områden. Vår bedömning är att det största prisfallet redan har ägt rum och det glir intressant att följa hur konjunkturen påverkar marknaden framåt.