Hittamäklare listar varje år Sveriges mest transparenta mäklare, det vill säga den mäklare som fått in flest omdömen från sina kunder – det i syftet att bidra till en tryggare bostadsmarknad.

Ayhan Yagci. BILD: Notar

I år togs förstaplatsen hem av Ayhan Yagci på Notars kontor i Sundsvall, med flest annonser och 100 procent transparens. 2022 publicerade han 167 annonser, att jämföra med tvåan Robin Nyvall på Alicia Edelman som publicerade 108.

– Det känns jätteroligt. Jag har sålt cirka 600 objekt sedan min start i mitten av 2019 och märker att denna marknad är tuffare. Det tar längre tid innan objekten säljs. Men det är nu vi måste steppa upp och visa att man kan leverera även på denna marknad. Jag visar att man kan sälja mycket men ändå vara 100 procent transparent, säger Ayhan Yagci själv i en kommentar.

Det är andra året i rad en mäklare från Notar tar hem topplatsen, i fjol var det Damir Bicharov från Uppsalakontoret.

Topp fem mest transparenta mäklare. KÄLLA: Hittamäklare

Hittamäklare uppger att tre av fyra svenska mäklare har omdömen från tidigare kunder på deras sajt.

– Vi har som Sveriges största mäklarguide ett stort ansvar i att vägleda konsumenten till att kunna välinformerade beslut i sin säljprocess. När man som Ayhan förmedlar så många objekt och ändå samlar in omdömen från samtliga av sina säljare visar man kunderna att varje affär är viktig, säger Michaela Stany, ansvarig för marknad och kommunikation på Hittamäklare, i ett uttalande.