Jenny Persson, chefredaktör. Foto: Janis Lukas

Är det skillnad på att rekrytera eller att söka jobb när bostadsmarknaden får verka i lågkonjunktur, elkris och räntehöjningar mot hur marknaden såg ut för två år sedan? När bostadspriserna pekade upp, många letade större bostad och budpremien peakde. Ulf Häger, rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån, menar att nu är det dags för branschens byråer att steppa upp för att vara attraktiva på en marknad som kräver mer av både mäklaren och mäklarbyrå. Hans råd är att du som mäklare ska välja arbetsgivare med omsorg. Läs mer i numrets tema där vi pratat med mäklare och byråer för att ta tempen på arbetsmarknaden – sidorna 6-12.

I årets första nummer får du även träffa Widerlöfs nya vd, Maria Danielsson som drivs av att erbjuda den bästa arbetsplatsen, ta del av en kandidatuppsats om branschens utmaningar när det kommer till jämlikhet och få en uppfattning om vem den typiska mäklaren är – med siffror från Mäklarsamfundets branschrapport Fakta och nyckeltal.

En som har plockat russinen ut kakan är Katarina Lidén, som för 10 år sedan startade sin egen byrå Rätt Hem där hon har byggt en mäklartjänst efter hur hon själv skulle vilja bli bemött som spekulant och som uppdragsgivare – häng med på sidorna 20-22.

När vi är tillbaka med nytt nummer kommer vi med en rapport från Guldhemmet som sker den 23 mars i Eric Ericson-hallen i Stockholm.

Som vanligt finns vi på webben, nyhetsbreven och i sociala medier mest hela tiden.  Saknar du något? Tveka inte att höra av dig till oss i redaktionen.

Trevlig läsning!

Jenny Persson
Chefredaktör

 

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.