Många letar sig till storstäderna för att nå framgång som mäklare, men stor framgång kan du nå även i andra delar av landet, exempelvis i fjällen. Fjällmäklaren tillika franchisetagaren Maria Sondell i Härjedalen knep nämligen förstaplatsen som kedjans bästsäljande mäklare 2022 under kedjans kickoff i januari.

Här berättar hon mer om framgångsreceptet och hur det är att vara just fjällmäklare.

Maria Sondell på HusmanHagberg Härjedalen med HusmanHagbergs VD Fredrik Kjell.

Vad är ditt framgångsrecept?

– En del av det är att vi jobbar otroligt strukturerat, med tydliga milstolpar och en plan på hur vi vill växa.

– Vi har också en unik produkt som heter Svenska Fjäll®, ett affärsområde inom HusmanHagberg, som är väldigt attraktivt på fjällmarknaden. Vi är experter här och därför väljer många kunder just oss.

Hur jobbar ni med era kunder?

– Något som är ganska unikt är att vi många gånger jobbar som Köparmäklare® där vi hjälper köparen att hitta rätt område och rätt bostad, så som mäklare i Spanien också gör. De som köper här känner oftast inte till olikheterna med våra fjällorter så bra, och då är det viktigt att vi finns där som experter.

– Köpupplevelsen är också något vi fokuserar mycket på. Vi har gjort en stor satsning på hur vi paketerar upplevelsen för kunden och presenterar de olika bostäderna.

Hur är det att vara fjällmäklare?

– Väldigt mångsidigt och roligt. Det är inte som i en stad där man ofta säljer bostadsrätt efter bostadsrätt, utan här säljer vi en mängd olika bostadstyper.

– Sen är det fantastisk att bo här i fjällen, med det vackra landskapet, möjlighet till skidåkning och framför allt lugnet. Den enda bilkön du ibland kan råka ut för är när du behöver stanna för renar som korsar vägen.

Är det en bra marknad i fjällen nu?

– Ja, verkligen! Vi har fortsatt stor efterfrågan även om tempot är lugnare än under pandemin. Flera försäljningar av fritidshus har dessutom landat högre än utgångspris. Visst har det lugnat ner sig med nyproduktion, precis som i övriga delar av landet, men i övrigt är det en bra marknad här i fjällen.

Vad vill du säga till den som funderar på att bli fjällmäklare?

– Gör det! Det är otroligt roligt och ingen dag är den andra lik. Du jobbar dessutom mycket närmre kunden än vad du gör i städerna, vilket känns meningsfullt. Sen har du alla möjligheter att nå stor framgång här.

– Om du väljer en fjällkarriär på HusmanHagberg, vilket jag verkligen rekommenderar, så kommer du också bli en del av en rolig, familjär och stöttande kedja. Jag kan ringa huvudkontoret när som helst och få den hjälp jag behöver, vilket betyder mycket. Som kedjans värdeord lyder – vi är äkta, passionerade vinnare.

Just nu söker HusmanHagberg både mäklare och franchisetagare till fjällen. Är du intresserad? Besök karriar.husmanhagberg.se eller hör av dig till rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se / 070-536 02 88