Great place to work, företaget som jobbar med och undersöker arbetsplatskultur, har utsett Sveriges bästa arbetsplatser.
Den enda mäklarfirman på topp 10 är Erik Olsson.

Caroline Pedersen. BILD: Erik Olsson

”Sveriges bästa arbetsplatser 2023 har utsetts av den tuffaste kritikern av alla. Medarbetaren.”, skriver Great place to work på sin hemsida. De mäter medarbetarnöjdhet hos stora, medelstora och små organisationer och den enda mäklarbyrå som syns, och dessutom landar på topp 10, är Erik Olsson.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att vi återigen förbättrar vår prestation när det gäller nöjda medarbetare, säger Martin Wickström, vd på Erik Olsson, i ett uttalande.

Företaget har utsetts till ett bra ställe att jobba på två gånger tidigare, i juni 2021 och så sent som i september i höstas.

– I 2022 års tävling var vi otroligt glada och stolta att vi kom på en 12:e-plats redan första året vi var med och tävlade. I år knep vi plats tio på listan och slog oss därmed in på 10-i-topp. Vilket fantastiskt resultat, säger Caroline Pedersen, HR-chef på Erik Olsson i uttalandet.

Johan Nordenfelt är informationschef på EO och säger att många i branschen ofta talar om rekrytering, men att det är minst lika viktigt att personalen stannar och trivs.

– Om personalen inte stannar är det ju som att öppna kranen på max för att försöka fylla ett badkar som inte har proppen i. Dessutom presterar den som trivs bättre, och på ett sätt som gör att arbetsglädjen smittar av sig.

Sopade hem förstaplatsen gjorde it-konsultföretaget Sopra Steria.

KÄLLA: Great place to work