För att trivas i mäklarbranschen är det en stor fördel att gilla frihet och en varierad arbetsdag som kräver kunskap inom flera områden – som sälj, juridik, kunna hantera många olika personer och hålla en god struktur för att inte drunkna i allt som ska göras. Det är ju trots allt i vardagen som livet pågår, därför är det kort och gott vardag vi skriver om i MV:S första temanyhetsbrev – som fortsättningsvis kommer landa i din inkorg en gång i kvartalet.

Konjunkturen

Efter att ha följt branschen genom Mäklarvärlden i dryga tio år vet ju jag att ni är en hårt arbetande kår och i rådande konjunktur gäller det att kavla upp ärmarna och jobba på. Det vi också vet är att efter långkonjunktur kommer högkonjunktur. Men nu är vi här och då gillar vi läget. Gillar för övrigt ekonomiprofessorn Micael Dahléns beskrivning av hög- och  lågkonjunktur: Högkonjunktur innebär att landets faktiska BNP är bättre än förväntat BNP och då blir det lågkonjunktur när faktiskt BNP inte når upp till förväntningarna. Med andra ord, förväntningar. Härligt system ändå.

Foto: Janis Lukas

Möt några branschkollegor

Så i första brevet får vi läsa om Nour Khalil som klev ut i mäklarbranschen i augusti 2022 och hon berättar om sin vardag som ny i en tuff marknad, SEO-experten Sara Karlsson ger sina fem bästa tips för hur du gör för att hamna i topp vid en googling, vilken betydelse för vardagen mäklarsystemen har resonerar Joakim Tevell och Johan Svensson, ERA Axelssons Fastighetsbyrå, om. En stor del av vardagen är ju trots allt inkomsten och Makis Batsoulis på Södermäklarna tror att branschen har mycket att vinna på att fundera kring fast lön. Så häng med på vårt tema här.

I nästa nummer av papperstidningen blir det tema framgångsfaktorer och jag skulle säga att för att nå din definition av framgång har det som du gör i vardagen en avgörande betydelse.

Under året kommer vi ägna dessa nyhetsbrev åt: Utbildning, Inför försäljning och Rekrytering och ledarskap.

Saknar du något? Tveka inte att höra av dig till oss i redaktionen.

Trevlig läsning!
Jenny Persson
Chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.