BILD: Sotheby’s

Ett viktorianskt slott i Greenwich, Connecticut USA, slog alla tiders rekord när det såldes för 120 miljoner dollar 2014 – ungefär 1,2 miljarder kronor. Aldrig tidigare hade ett så dyrt hem sålts i landet.

Nu är slottet till salu igen och den här gången ligger prislappen på 150 miljoner dollar, rapporterar svenska PS och amerikanska James Edition.

Ägorna ligger på en privat, över 20 hektar stor halvö med sjötomt och utsikt mot Long Island Sound.

Copper Beech Farm, som ägan numera heter, har anor från 1890-talet och själva slottet omfattar över 1200 kvadratmeter. Det har även åtta sovrum, tio badrum, bibliotek och tillhörande swimmingpool, tennisbana, äppelodling och ”spektakulära trädgårdar”. Samt två stränder och en egen ö i sundet.

BILD: Sotheby’s

De nuvarande ägarna har hållit sig hemliga sedan köpet och väljer enligt uppgift från mäklaren Leslie McElwreathe till James Edition att fortsätta vara så under försäljningen. Som sannolikt dock inte denna gång kommer att slå några rekord. Detta då det nuvarande rekordet för dyrast bostad i USA hålls av miljardären Ken Griffin som köpte en vindsvåning i New York för 2,4 miljarder kronor 2019.

Läs mer och se alla bilder hos Sotheby’s här.